Dva inžinjera šumarstva odrađuju pripravnički staž

16.11.2011.

Rogatica

ROGATICA – Na evidenciji Biroa za zapošljavanje u opštini Rogatica evidentirao je 1 655 aktivno nezaposlenih lica, a dva inženjera šumarstva odrađuju pripravnički staž u rogatičkom Šumskom gazdinstvu “Sjemeć”.

Organizator poslova u ovom birou Vera Damjanović rekla je danas Srni da je u toku javni poziv za zapošljavanje pripravnika sa višom i visokom stručnom spremom, koji traje do 21. novembra.

Ona je napomenula da je na evidenciji Biroa 596 nezaposlenih kvalifikovanih radnika, 530 lica sa srednjom stručnom spremom, nekvalifikovanih radnika 284, dok je sa višom stručnom spremom nezaposleno 36 lica i sa visokom 34 koji imaju 180 bodova i 95 sa 240 bodova.

Damjanovićeva je navela da su nezaposlena 43 diplomirana ekonomista, 10 inženjera poljoprivrede, po šest profesora engleskog jezika, razredne nastave i pedagoga, tri inženjera elektrotehnike.

U toku je realizacija Projekta podrške mrežama socijalne zaštite i zapošljavanju koji traje do 29. februara naredne godine, a finansiraće ga Vlada Republike Srpske.

Pravo na zapošljavanje imaju lica koja aktivno traže posao iz kategorije teško zaposlivih i socijalno ugroženih, a biće sufinansirano njihovo zapošljavanje u oblasti poljoprivrede i malog biznisa.