Fočanski prvoligaš kroji planove za budućnost

20.12.2011.

Sutjeska-Modriča

Sutjeska cilja elitu

FOČA – Iako odmor za fudbalerte Sutjeske uveliko traje, uprava fočanskog prvoligaša ne sjedi skrštenih ruku. Prije par dana sklopljen je šestomjesečni ugovor sa novim trtenerom Nikolom Balom, radovi na novim tribinama su uveliko u toku a članovi predsjedništva kluba u saradnji sa novim trenerom tragaju za adekvatnim pojačanijima.

– U startu smo se lako dogovorili sa Nikolom Balom, profil takvog trenera nam je odgovarao i zato smo ga angažovali. Teško je udovoljiti ukusima, naš cilj je Premijer liga predočili smo to novom treneru i on se izjasnio da može ostvariti zacrtane ciljeve, sve ostalo će se riješavati u narednom periodu – ističe Željko Kovačević predsjeednik UO Sutjeske.

Iako vremenske prilike ne idu na ruku, rekonstrukcija centralne tribine je u punom zamahu.

– Sve teče po planu, ugovor je potpisan i tribina mora biti u funkciji do 20. maja. Naš stadion će zasijati u najljepšem svijetlu na otvaranju tradicionalnog međunarodnog turnira Fotbal friends. Jedno je sigurno od naredne sezone fočanski stadion će ispunjavati sve uslove za odigravbanje međunarodnih utakmica pod okriljem UEFE i FIFE – ističe Milija Radović.

Jedan od glavnih ciljeva pred početak priprema je i pojačavanje igračkog kadra.

– Cilj je jasan Sutjeska želi elitu, ja sam došao da to pokušam ostvariti. Znam da je klub baziran na vlastitom igračkom kadru. Sutjeska ima potencijal što su pokazali i u prvom dijelu prvenstva kada su se održali u vrhu tabele. Ipak smatram da nam trebaju tri pjačanja u ofanzivnoj formaciji, nadam se da ćemo to uspijeti do priprema da riješimo a onda nam samo preostaje da radom potvrdimo kvalitet i ostvarimo zacrtani cilj – optimista je novi trener Sutjeske Nikola Bala.