Poraz Sutjeske na kraju polusezone

26.12.2011.

Sutjeska-Prijedor

FOČA – Košarkaši Sutjeske porazom su se oprostili od svojih navijača za prvu polusezonu šampionata Srpske. U 11. kolu, bodove u Foči osvojila je ekipa Prijedora savladavši domaćina sa pola koša razlike 62:63.

Na početku utakmice, činilo se da će Prijedor zabilježiti lagan trijumf, s obzirom da je brzo stekao dvocifrenu prednost, ali se mladi sastav Sutjeske nije predavao, pa je od polovine druge četvrtine sve do kraja meča vođena prilično izjednačena borba. U 15. minutu gosti su imali 12 poena viška 21:33.

Uslijedio je period odlične igre Sutjeske, koja je preko Ivana Radovića, Srđana Živanovića, Gorana Bodiroge i Mladena Šolaje do kraja poluvremena smanjila razliku na četiri poena 33:37. Prijedor je imao veliku prednost u igri ispod koša, pa je većina akcija gostiju išla preko centara Darka Kovačevića i Davora Radivojca.

U drugom poluvremenu, rastom niži i dosta mlađi od svojih suparnika, centri Sutjeske, Srđan Živanović i Đorđe Vujadin, izuzetno požrtvovanom igrom u odbrani koliko-toliko su uspjeli da zaustave gorostase iz Prijedora, pa je domaćin na sedam minuta prije kraja, poenima Radovića, prvi put izjednačio rezultat 54:54. Nedugo zatim, zahvaljujući trojki Šolaje, uslijedilo je i prvo vođstvo Sutjeske 62:60.

Imao je domaćin nekoliko prilika da poveća vođstvo, ali su neprecizni bili Bodiroga i Radović, što gosti kažnjavaju i trojkom Zvezdana Jakovljevića, tačno minut prije kraja, preokreću rezultat u svoju korist 62:63. Uslijedila je greška Bodiroge, a zatim i oba promašaja Dragana Kondića sa linije slobodnih bacanja na drugoj strani.

U posljednjih pet sekundi Sutjeska je organizovala napad koji se završio nepreciznim pokušajem Šolaje iz velike udaljenosti.

Sutjeska-Prijedor 62:63 (16:23, 17:14, 14:13, 15:13)

Gradska dvorana u Foči. Gledalaca: 300. Sudije: Dragan Porobić, Dragan Komar, Miljan Mišeljić.

SUTJESKA: Mitrović, I. Radović 16, Bodiroga 16, Šolaja 13, Milanović 1, Paprica 5, S. Radović, Banović, Đurović, Stanković, Vujadin 2, Živanović 9. Trener: Ljubiša Kovačević.

PRIJEDOR: Grahovac 6, Kondić 15, Vukadinović, Kovačević 17, Jakovljević 8, Radivojac 12, Cvetić 2, Popović, Modrić 3. Trener: Danilo Palalić.