U Novom Goraždu, vlastitim sredstvima grade sportsko-rekreacioni centar

17.12.2011.

Novo Goražde-sportska balon sala

ZAVRŠENA SPORTSKA BALON DVORANA

NOVO GORAŽDE – U opštini Novo Goražde, između ostalog, nedostaju odgovarajući sportski tereni. Zbog toga su se u administraciji lokalne uprave odlučili da na otkupljenom zemljištu, koje je do nedavno bilo u sklopu Fabrike žice, otpočnu sa realizacijom projekta sportsko-rekreacionog centra.

Za kratko vrijeme ovdje je nikla sportska balon dvorana, u kojoj će narednih dana đaci Osnovne škole „Vuk Karadžić“ otpočeti sa izvođenjem nastave fizičkog vaspitanja.

-Dimenzije sportske dvorane su 50 puta 25 metara, što daje površinu od 1250 metara kvadratnih, a planirani kapacitet tribina je 250 sjedećih mjesta, kaže Tomislav Čarapić, načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti.

Po njegovim riječima troškovi izgradnje balon sale, zatim spoljnog košarkaškog i igrališta za mali fudbal, te odgovarajućeg parking prostora, su oko 400.000 maraka.

Na ovom kompleksu, uz dvoranu sa tribinama, do sada su urađeni zemljani radovi, postavljena podloga, te oivičen kopletan sportki kompleks, uz priključke kompletne infrastrukture.

-Ovih dana se u dvorani montiraju rukometni golovi, stolovi za stoni tenis i sprave za teretanu, a na vanjskim terenima, poslije asfaltiranja, biće postvaljeni i koševi. Slijedi asfaltiranje spoljnim terenima i parking prostora, a za početak naredne godine planirano je da se na asfaltnu, u balon sali postavi i sportska podloga, pojašnjava Čarapić.

Investitor i glavni finansijer svih navedenih radova je opština Novo Goražde. Izvođač zemljanih, temeljnih i asfalterskih radova je preduzeće „Perić“ iz Bijeljine, radova na izradi i montiranju rešetkaste konstrukcije balon sale i tribina bila je firma „Tehnip“ iz Novog Goražda, a radova na postavljanju pvc membrane firma „Ssam plast“ iz Tešnja.

Kako je najavljeno sportska balon dvorana u Novom Goraždu će biti svečano otvorena u sklopu bogatog kulturno-zabavnog programa za doček srpske Nove 2012. godine.