Mehanizacija čisti put Tjentište – Gacko

08.02.2012.

Foča-Doder i Rešić

FOČA – Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić ocijenila je danas da je situacija u opštini Foča stabilna bez obzira što je ova lokalna zajednica prošle nedjelje proglasila vanredno stanje zbog snježnog nevremena.

“Čine se vanredni napori na pročišćavanju lokalnih puteva, a pomoć opštini daće i Vlada Republike Srpske.Tu prije svega mislim na mehanizaciju koja je danas stigla iz Banjaluke i koja je odmah upućena na probijanje zavijanog puta Tjentište-Gacko”, rekla je Rešićeva nakon razgovora sa opštinskim rukovodstvom.

Ona je navela da se mašine nakon probijanja puta Tjentište-Gacko vraćaju u Foču.

Rešićeva nije mogla da kaže da li će Vlada Republike Srpske novčanim sredstvima pomoći opštine Novo Goražde i Čajniče, u kojima je, takođe, proglašeno vanredno stanje.

Direktor “Puteva Srpske” Nedeljko Knežević kaže da je od predstavnika preduzeća “Srbinjeputevi” dobio uvjeravanja da će tokom sutrašnjeg dana biti nastavljeno probijanje danima zavijanog regionalnog puta Foča – Čelebići.

Knežević je potvrdio da će dvije mašine koje su danas iz Banjaluke stigle do Broda na Drini urgentno biti upućene na putni pravac Tjentište-Čemerno koji je neprohodan.

Zamjenik načelnika opštine Foča Olivera Elez rekla je da je od 24 mjesnih zajednica u ovoj opštini njih 10 potpuno blokirano.

Ona je navela da je nemoguće doći do desetine sela i zaselaka, posebno u rubnim područjima opštine.

Zajedno sa Rešićevom i Kneževićem u Foču je doputovao i direktor Republičke uprave Civilne zaštite Milimir Doder, koji je ranije izjavio Srni da će biti angažovana dodatna mehanizacija kako bi magistralni put Gacko – Tjentište, ali i regionalni i lokalni putevi, bili odblokirani.