Sve uspješniji mladi višegradski džudista Vasilije Šipčić

30.03.2012.

Vasilije Šipčić

USPJEŠAN JUNIOR MEĐU SENIORIMA

VIŠEGRAD – Među brojnim sportskim klubovima u Višegradu, po masovnosti i sve vrijednijim sportskim uspjesima ističe se džudo klub Višegrad”. Bez svake sumnje njihov najistaknutiji član je Vasilije Šipčić, još uvijek junior, koji se sve češće i sve uspješnije takmiči i među seniorima.

Ovaj devetnaestogodišnjak maturant je Srednje škole “Ivo Andrić” u Višegradu, ali mu to ne smeta da redovno trenira i takmiči se u kategoriji do 100 kilograma.

-Nosilac sam braon pojasa i na brojnim domaćim i međunarodnim džudo takmičenjima ostvario sam zapažene rezultate, uz pregršt medalja, diploma i pehara, priča ovaj mladi džudista.

On dodaje da za sve rezultate koje je do sada postigao najviše duguje ocu Vučeti, nosiocu crnog pojasa – treći dan, od koga je naučio prve tajne ovog olimpijskog sporta.

-Naravno, od njega i danas, u ulozi trenera, dobijam najdragocjenije savjete pred važne nastupe, naglašava Šipčić.

Na nedavnom medjunarodnom turniru Laktaši open, na kome su nastupili džudisti iz osam zemalja, učestvovao je zajedno sa klupskim kolegom Ognjenom Tošovićem.

-Ognjen je bio srebrni, a ja sam u konkurenciji juniora osvojio zlatnu, a u konkurenciji seniora srebrenu medalju, kaže Šipšić.

Bez svake sumnje postignuti rezultati na turniru u Laktašima najbolja su potvrda njegove dobre forme, što je itekako važno pred predstojeće džudo prvenstvo Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, koje će se održati u Trebinju.

-Moje su ambicije da na prvenstvu u Trebinju postanem prvak BiH u kategoriji do 100 kilograma. Naravno, to bi mi otvorilo vrata reprezetaciji BiH i nastup na Balkanskom, Evropskom i Svjetskom džudo prvenstvu, priželjkuje ovaj mladi, daroviti i izuzetno perspektivni džudista iz Višegrada.