Jedinstvo ispraćeno peticom

09.04.2012.

mladost
ROGATICA – Kao što se i očekivalo fudbalski drugoligaš zabilježio je i drugu prvenstvenu pobjedu. Na Cvijeti, prošle nedelje, pred domaćom publikom pobijeđeno je Jedinstvo iz Brčkog visokim rezultatom 5:0 uz ubjeđenje da odavno Mladost nije bolje igrala, a pogotovo nije dala pet golova, a da nije primila ni jedan. Mrežu gostiju iz Brčkog već u 10 minutu načeo je agilni Cerović. Samo četiri minuta kasnije Nikola Kulašević postigao je drugi gol, a onda je slijedio period u kome su domaćini napadali, a gosti se panično branili. Tako je bilo do 54 minuta kada se u listu strijelaca upisao kapiten Zlatko Rajak. On je bio strijelac i četvrtog gola u 70, da bi sudbinu gostiju u 86 minutu zapečatio Zimonjić svojim prvim golom u proljećnom dijelu prvenstva.

Sa novih tri boda naš drugoligaš učvrstio se u sredini tabele u nadi da će tu i dugo ostati. Ovo tim prije što se iz utakmice u utakmicu igra sve bolje i posebno efikasnije čemu je uveliko doprinijelo vraćanje u ekipu Nenada Tošovića koji svojim prodorima stvara pometnju u odbranama protivničkih ekipa.

Na utakmici sa Jedinstvom trener Dragan Janković započeo je u slijedećem sastavu: Ljubinac, Nikolić, Đerić, Zlatko Rajak, Obrenović, Rosić, Tošović, Cerović, Balčaković, Zimonjić i Nikola Kulašević. U toku utakmice Cerovića je zamijenio Tadić, Balčakovića Despotović i Nikolu Kulaševića Spajić.

Igrač utakmice bio je kapiten Zlatko Rajak, a i svi ostali su pružili dobru partiju.

U narednom kolo naši fudbaleri idu u goste ekipi Milića. Bod sa ovog gostovanja dobro bi došao, jer se radi o ekipi koja je u donjem dijelu prvenstvene tabele.