Na Uvcu zaplijenjeno pet kilograma skunka

27.04.2012.

Droga-skunk

VIŠEGRAD – Državljanin Crne Gore, R.E. je danas uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „neovlaštani promet opojnim drogama“ predat Tužilaštvu BiH na dalje postupanje.

Policijski službenici Jedinice Granične policije Višegrad sinoć su na Međunarodnom graničnom prijelazu Uvac, na ulazu u BIH, pri kontroli putničkog motornog vozila marke “mercedes“ kojim je upravljao državljanin Crne Gore, R.E. (1964.), u prtljažniku otkrili pakete u kojima je celofanom umotana zeljasta materija koja izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu/skunk.

Nakon detaljnog pretresa vozila registarskih oznaka Crne Gore otkriveno je 16 paketa sa ukupno 4,974 kilograma opojne droge marihuana/skunk, koja privremeno oduzeta i predata Tužilaštvu BiH, saopćeno je iz Granične policije.

Državljanin Crne Gore, R.E. je danas uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „neovlaštani promet opojnim drogama” predat Tužilaštvu BiH na dalje postupanje.

Ovaj slučaj sprječavanja krijumčarenja skunka preko MGP Uvac još je jedan od primjera izuzetne saradnje i podrške Granične policije BiH i MUP-a Kantona Sarajevo.