Nastava za “male maturante” do 1. juna

29.05.2012.

učenici

INFO – Nastava u osnovnim školama u Srpskoj završava se 15. juna, a za učenike devetog razreda 1. juna, rekli su u Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske, iz koga apeluju da se proslava “male mature” organizuje u školama, prenose agencije.

Prema riječima portparola ovog ministarstva Branke Rogač, u školskoj 2011/2012. godini u devetom razredu osnovnih škola u Srpskoj ima 12.076 učenika koji se pripremaju za “malu maturu”.

– S obzirom na to da su u toku aktivnosti u vezi sa organizovanjem proslava “malih matura” u osnovnim školama za učenike devetog razreda, preporučujemo da se, tamo gdje je to moguće, ovaj vid proslava organizuje u školama – istakla je Rogačeva.

Ona je dodala da se vodi računa o bezbjednosti učenika i da se ne smije dozvoliti maloljetnim licima konzumiranje alkoholnih pića i duvanskih proizvoda.

Nastava za maturante gimnazija, srednjih stručnih i tehničkih škola, kao i vjerskih škola završena je 18. maja, a za maturante umjetničkih škola 25. maja, dok se za sve ostale učenike srednjih škola nastava završava 15. juna.