Policija istražuje prijetnje smrću

28.09.2012.

SMS

FOČA – Direktor AD “Srbinje-prevoz” Foča Nedeljko Pavlović tvrdi da je primio dvije sms poruke prijetećeg sadržaja, jednu od /načelnika fočanske opštine/ Zdravka Krsmanovića, a drugu sa nepoznatog broja.

“Sadržaj prve poruke je da smo ja i moj bratić Gordan Pavlović, vlasnik `Srbinje prevoza`, mrtvi i da će nas likvidirati. U drugoj poruci sa nepoznatog broja pisalo je `Miševi, smirite se, ne dodajite gas progutaće vas mrak`”, naveo je Pavlović, te dodao da je sms poruke primio sinoć u 19.40 časova.

On napominje da “nije svejedno kada vam prijeti neko ko godinama u Foči provodi samovolju”.

“Uznemiren sam. Sve je to zbog toga što smo ja i moj bratić ukazali republičkoj vlasti i policijskim inspektorima na nepravilnosti i Krsmanovićevu samovolju. Jutros sam otišao i prijavio sve policiji”, kaže Pavlović.

Pavlović tvrdi da Krsmanović poslove na javnim radovima dodjeljuje firmama koje nisu iz Foče.

“Preduzeće koje ja vodim nikada u Foči nije moglo da dobije poslove iako ima sve licence za nisko i visoko gradnju. Sve firme koje on
/Krsmanović/ odabere za izvođenje poslova je samo njegova odluka. Sve to radi se bez tendera i javnog oglašavanja eventualnim izvođačima”, ističe Pavlović i dodaje da u Foči živi 65 godina i da nikome ništa nije uradio.

U Centru javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo Srni je rečeno da su upoznati o prijavljenim prijetnjama i da je istraga u toku, kao i o prijavi koju je Pavlović podnio protiv Krsmanovića zbog neobjavljivanja tendera za javne radove u “Službenom glasniku BiH”.

“O tome smo obavijestili nadležno Okružno tužilaštvo i još se ne može tvrditi da prijavljeno djelo ima krivičnih elemenata”, rekla je portparol CJB Istočno Sarajevo Danka Tešić.

Na sve optužbe, načelnik opštine Foča Zdravko Krsmanović odgovara da je sve to predizborni trik SNSD-a i SDS-a protiv njega.

“To nikada ne bih uradio, niti bih nekada nekome prijetio. Oni jednostavno žele sada da me naprave kabadahijom ili ubicom”, naglašava Krsmanović.

On ističe da kampanja koja se vodi protiv njega nije korektna, ali da će ipak volja naroda biti izražena na dan izbora. On vjeruje da će nadležne službe sve ispititati i da će se utvrditi da od prijetnji nema ništa.