Danas svečano otvaranje štanda Srpske

22.10.2012.

Štand RS na sajmu knjiga

INFO – Na 57. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu danas će biti otvoren nastup Republike Srpske, čijim štandom će dominirati portal velikog ulaza u Andrićgrad i “Andrićeva knjiga 2012”.

Direktor Predstavništva Republike Srpske u Beogradu Mlađen Cicović rekao je ranije Srni da je ovaj sajam knjiga kulturni događaj prvog reda i da očekuje da predsjednik Srpske Milorad Dodik svečano otvori štand Srpske na ovoj značajnoj smotri kulture i umjetnosti.

On očekuje da će ovoj svečanosti prisustvovati i ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Anton Kasipović, kao i ministar kulture i informisanja Srbije Bratislav Petković, a da će proslavaljeni srpski režiser Emir Kusturica govoriti o Andrićgradu i najavljenoj Andrićevoj nagradi.

S obzirom na to da je prošle godine obilježeno 50 godina dodjele Nobelove nagrade Ivi Andriću, a ove godine se obilježava 120 godina njegovog rođenja, na štandu Republike Srpske će biti postavljena velika knjiga, formata dva i po metra sa metar i po, posvećena ovoj temi.

Na štandu je i portal Andrićgrada, ulaz koji simbolizuje ulazak u fazu u kojoj je već realizovan dobar dio projekta Andrićgrada.

Cicović je rekao da je Ministarstvo prosvjete i kulture Srpske i ove godine i sadržajno i organizaciono podržalo pripreme za ovaj nastup.

“Dobru saradnju imali smo sa Udruženjem izdavača i odlično, kao i prošle godine, sarađujemo sa Narodnom i univerzitetskom bibliotekom, koja je preuzela najveći dio posla za pripremu promocija knjiga, književnika i izdavača iz Republike Srpske”, istakao je Cicović.