Maja Milovanović novi favorit takmičenja [VIDEO]

15.10.2012.

Maja Milovanović

VIŠEGRAD – Maja Milovanović (21) je studentkinja japanskog jezika koja je rođena u Sarajevu, odrasla u Višegradu. Kaže da su je teške životne okolnosti udaljile od muzike, ali se ispostavilo da je “Prvi glas Srbije” bio mogućnost da se konačno bavi onim što voli.

Maja se nije bavila muzikom, čak nije išla ni u muzičku školu iako je to veoma želela. To joj, međutim, nimalo nije smetalo da zablista i osvoji žiri, pre svega Aleksandru Radović, koja joj je, na opšte iznenađenje, prva dala zeleni glas.

– Pokušavala sam da nađem ljude s kojima bih nastupala, ali to se pokazalo kao veoma težak zadatak, maltene nemoguć. Jer u ovom poslu je ženama jako teško, međuljudski odnosi su loši. Zato i ne nastupam, nemam klupsko iskustvo, ali bar imam “Prvi glas Srbije”,  koji će mi, nadam se, dati šansu da konačno budem u muzici – iskrena je Maja.

Ona se žiriju predstavila pesmom “Power of Love”, i to u verziji Selin Dion. Iako je imala spremnu i drugu kompoziciju, nije joj bila potrebna jer joj je žiri dao prolaz već posle refrena.

– Za kasting sam se pripremala tri dana kod kuće uz karaoke. Inače, “Power of Love” često pevam, samo je trebalo malo da je uvežbam. Imala sam tremu, ali sam se koncentrisala samo na pesmu, ništa mi drugo nije bilo važno, tako da sam reakcije žirija videla tek kad sam završila.

Stvarno sam se veoma iznenadila kad sam shvatila da im se dopalo! Iskreno, ništa nisam očekivala, tako me je život naučio: da ne očekujem da se ne bih razočarala. Zato je moja sreća bila još veća kad sam videla zadovoljna lica žirija. Još mi je Aleksandra rekla kako joj se veoma dopada moj glas. Hvala im na podršci – kaže Maja.