Upućen je zahtjev CIK-u za ponovno prebrojavanje glasova mobilnog tima

26.10.2012.

Izbori-glasanje

ČAJNIČE – Opštinska izborna komisija u Čajniču, obratila se sa zahtijevom Centralnoj Izbornoj Komisiji, da se ponovo prebroje glasački listići mobilnog tima sa prostora Opštine Čajniče, za koje u stranci Nezavisnih socijaldemokrata tvrde,kako je medju ovim glasovima došlo do izborne kradje rezultata, čime je stranka oštećena za jednog odbornika u SO Čajniče.

– „Mi smo se ispred stranke SNSD-a obratili indirektno stranci i CIK-u, jer imamo primjedbu na glasove mobilnog tima, sumnjamo da nisu prebrojani, a spojeni su sa glasovima koji su poslati putem pošte, odnosno sa glasovima u odsustvu. Mi nemamo uvid u rezultate, ali na osnovu ankete koju smo sproveli, uzeli smo dvanaest primjeraka i dokumentovano dokazali da su anketirani glasali za SNSD. Svu ovu dokumentaciju poslali smo stranci i CIK-u, jer smo sa ovakvim zvaničnim rezultatima iz CIK-a, a malverzacijom sa glasovima mobilnog tima, mi kao stranka oštećeni za jednog odbornika, koji je dobio mandat u SDS-u, što je otišlo na našu štetu“, tvrdi predsjednik SNSD-a u Čajniču Slobodan Pejović.

U stranci Nezavisnih socijaldemokrata, posebno naglašavaju i akcenat stavljaju na činjenicu da je izvršena izborna kradja?!

-„ Na biračkom spisku mobilnog tima, bila su 62 lica, od toga je glasalo 56 lica Srpske nacionalnosti i jedan Katolik. Od 56 lica koji su glasali, samo šest glasova dobile su stranke Srpske nacionalnosti, dok su ostali glasovi otišli drugim strankama, što znači da glasovi mobilnog tima u Centralnoj Izbornoj Komisiji nisu ni prebrojani“, navode u ovoj stranci.

Izborni štab stranke SNSD-a, prijavio je 15 lica za glasanje putem mobilnog tima, od kojih je 12 lica glasalo i naknadno uz punu moralnu, materijalnu i krivičnu odgovornost, potvrdilo svoj glas u šta je uvid imao član biračkog odbora Petrović Vladanka, koja je imenovana ispred SNSD-a.