Pripreme za popravni ispit

11.12.2012.

SNSD - Rogatica

ROGATICA – Zbog loših rezultata na posljednjim lokalnim izborima u kojim je SNSD u Rogatici izgubio mjesto načelnika opštine i osvojio svega tri odbornička mandata, ili četiri manje nego prošlih izbora, predsjednik Stranke Milorad Dodik raspustio je Opštinski odbor i imenovao novi privremeni na čelu sa predsjednikom Miloradom Jagodićem.

– Privremeni Opštiski odbor broji 27 članova i u njemu su samo tri člana starog saziva, od kojih su dva novoizabrani odbornici u Skupštini opštine i ja, kao neuspjeli kandidat za načelnika opštine sa samo 21 glasom manje od izabranog načelnika, ali i sa 1930 glasova više nego što je ukupno stranka dobila glasova. Izvan Odbora ostali su po godinama i stažu u stranci stariji članovi koji su se očito umorili ili živjeli na lovorikama i od „minulog“ rada što se negativno odrazilo na izborni rezultat, kazuje Jagodić.

– U privrenom Opštinskom odboru su članovi koji su se iskazali u izbornoj kampanji. Radi se uglavnom o mladim još neafirmisanim članovima stranke koji su željni rada i dokazivanja. Inače, sada već počinjemo pripremu za naredne opšte izbore koji su za nas poprevni ispit. Ako u njima uspijemo i povratimo očito poljuljani ugled stranke, i položili smo ga. Zato ne smijemo čekati da za nas rade drugi, posebno predsjednik Stranke Milorad Dodik, reče na kraju Jagodić.

Dosadašnji Opštinski odbor brojao je 19 članova, a predsjednik je bio Slobodan Planinčić.