Usvojen budžet od 10.120.000 KM

28.12.2012.

Foča

FOČA – Skupština opštine Foča usvojila je danas budžet za narednu godinu od 10.120.000 KM.

Planirano je smanjenje prikupljanja prihoda na većini pozicija.

“Opština Foča u 2013. godinu ulazi sa projektovanim deficitom od 1.600.000 KM, te kamatama po osnovu bankarskih kredita većim od dva miliona KM. Zbog ovog opterećenja, opština mora ići u racionalizaciju i smanjenje svih rashoda, kao što su plate i druge vrste trošenja”, rekla je Mirjana Davidović iz Administrativne službe opštine.

Usvojeni budžet kritikovali su odbornici opozicione Nove socijalističke partije, čiji je lider bivši načelnik opštine Zdravko Krsmanović, istakavši da je budžet socijalni.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić rekao je da je tačno da je budžet socijalni, zbog pogoršane ekonomsko-socijalne situacije, pa je iznos za Centar za socijalni rad povećan na 1.010.000 KM.

“Kada je riječ o smanjenju novca za kapitalne investicije, on je proizašao iz deficita od dva miliona KM, koliko je bivša vlast prošle godine podigla bankarski kredit, upotrijebljen za izgradnju bazena”, naveo je Mašić.

On je najavio da nova vlast u Foči planira da u narednoj godini poveća sredstva za razvoj turizma i poljoprivrede.

Na sjednici Skupštine opštine danas je usvojena i odluka o izvršenju budžeta za narednu godinu, kao i program rada lokalnog parlamenta za iduću godinu.