Državno ekipno prvenstvo BiH za stonotenisere mlađe kadete

04.02.2013.

Stonoteniseri iz Foče

FOČA – Juče, 03.02.2013. godine, je u Banjaluci održano Državno ekipno prvenstvo BiH za stonotenisere mlađe kadete (uzrast do 12 godina). Organizator turnira bio je Stonoteniski savez BiH, a domaćin STK „Banja Luka“.

U konkurenciji ukupno 16 ekipa ženska ekipa STK „Perućica“ iz Foče, u sastavu Snežana Marković i Nadežda Vuković, uz stručno vođenje od strane trenera Nade Marković, zauzela je prvo mjesto, bez izgubljenoga meča. Drugo mjesto zauzela je ekipa iz Cazina, dok su se bronzom okitile igračice iz Mostara.

„Ovo je još jedan dokaz da se u „Perućici“ radi naporno i kvalitetno, da imamo kvalitetan podmladak, koji će, nadam se, krenuti stazama uspjeha, kojima su prolazile mnoge generacije ispred njih. U našem Planu rada za ovu godinu zacrtani su jasni ciljevi Kluba, sa posebnim aspektom na postizanje vrhunskih rezultata, kako na republičkom i državnom nivou, tako i na međunarodnim takmičenjima. Posebnu pažnju posvetićemo radu sa našim potencijalnim reprezentativcima, kako bismo im omogućili da stiču što veća iskustva i nadmeću se sa protivnicima širom Evrope“, rekla je Nada Marković, proslavljena stonoteniserka, sada trener u Klubu, ističući posebno svoje zadovoljstvo zalaganjem igračica i njihovim odnosom prema sportu.

Kao potvrda rečenog može poslužiti i podatak da je STK „Perućica“ na nedavno održanom pojedinačnom prvenstvu Republike Srpske za kadetkinje osvojila sva tri prva mjesta. Milana Krunić osvojila je prvi pehar u svojoj kratkoj, ali bogatoj, sportskoj karijeri, dok su se odmah iza nje plasirale Snežana i Nadežda.

U STK „Perućica“ očekuju nastavak uspješnih rezultata već u subotu, kada se u Banjaluci igra pojedinačno prvenstvo Republike Srpske za mlađe kadete, a cilj je osvajanje dvije najsjajnije medalje.