Naređeno uništenje 442 pojedinačna pakovanja hrane

26.02.2013.

Neispravna hrana

ROGATICA – Inspekcija za hranu opštine Rogatica od 1. marta do 31. decembra prošle godine naredila je uništenje 442 pojedinačna pakovanja hrane u ukupnoj količini 91,63 kilograma i 19,394 litara zdravstveno neispravne hrane.

Inspektor za hranu Ranka Savić rekla je Srni da su se od 58 donesenih rješenja 23 odnosila na otklanjanje utvrđenih nedostataka i to stavljanje van prometa zdravstveno neispravne hrane, sanitarno tehnički i higenski nedostaci, rad lica koja podliježu zdravstvenom nadzoru bez prethodno obavljenog dokaza o sanitarnom pregledu i drugo.

Ona je napomenula da su izvršena 141 inspekcijska nadzora, od kojih je 97 bilo uredno, dok su 44 kontrole bile neuredne.

Savićeva je navela da je doneseno 15 rješenja zabrana, od čega šest rješenja zabrane rada licima koja izlučuju klice određene zarazne bolesti i devet rješenja zabrane prometa zdravstveno neispravne hrane i naređenja uništenja iste.

Ona je podsjetila da je doneseno 17 rješenja kojima su naređeni sanitarni pregledi, dva rješenja kojima je naređeno laboratorijsko ispitivanje hrane i drugo.