Odličan uspjeh fočanskih stonoteniserki

26.02.2013.

Stoni tenis u Foči

FOČA – U subotu, 23.02.2013. godine, u Gradskoj sportskoj dvorani u Foči održane su kvalifikacije za Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u stonom tenisu za kadete.

Nastupilo je preko 70 mladih stonotenisera iz svih klubova BiH, a odličan uspjeh ostvarile su stonoteniserke “Perućice” Nadežda Vuković, Milana Krunić i Marija Mališ, koje su izborile plasman medju 16 najboljih i učestvovaće na Državnom prvenstvu, koje se održava u Goraždu 16. marta. Njima će se pridružiti i Snežana Marković, koja je plasman izborila zahvaljujući odličnom četvrtom mjestu na rang listi kadetkinja BiH.

U nedjelju, 24.02.2013. godine, u Vitezu je održan treći otvoreni turnir BiH za najmlađe stonotenisere, na kom su „Perućicu“ uspješno predstavljali Marija Mališ i Saša Perišić. U vrlo jakoj konkurenciji Saša se plasirao među 8 najboljih, dok je Marija u finalu izgubila rezultatom 3-2 od igračice koju je prethodnog dana, na turniru u Foči, pobijedila sa 3-1. I pored toga, drugo mjesto je sjajan rezultat mlade stonoteniserke. Ovaj put pored ringa fočanskih stonotenisera i vođa puta bila je trener Olivera Marić.