Saopštenje Uprave FK Drina-HE Višegrad

04.02.2013.

Drina HE - Borac

Pored opštine kao osnivača i glavnog finansijera FK Drina-HE, i ZDP HE na Drini bez kojih se u prethodnim godinama ne bi mogao zamisliti rad pometog kluba i svih njegovih mlađih kategorija pokretanjem projekta Andrićgrad, FK Drina-HE je dobio još jednog veoma bitnog sponzora u imenu i liku profesora Kusturice kao glavnog i odgovornog lica Andrićgrada.

Naime, profesor Emir Kusturica direktor Andrićgrada, je u teškim trenutcima za naš klub pružio ruku prijateljstva, pokrenuo rekonstrukciju Gradskog stadiona, rekonstrukciju tribina pometog stadiona, kao i izgradnju sistema za navodnjavanje, trenutno najsavremenijeg na tržištu, tako da FK Drina-HE može da stane rame uz rame sa najvećim klubovima Republike Srpske (Borac BL, Leotar Trebinje, Slavija I. Sarajevo), na čemu smo mu mi beskrajno zahvalni! Nije tu prestala podrška Andrićgrada, naprotiv, ona se nastavlja i u 2013-toj god., nabavkom kompletne opreme za prvotimce, prevozom na pojedine utakmice i treninge uveliko su olakšale djelovanje našeg kolektiva.

Kao najstariji sportski kolektiv u gradu svjesni smo značaja Andrićgrada za dalji razvoj sporta, (za šta potvrdu imamo i najavljen dolazak najboljeg svjetskog tenisera Novaka Đokovića, posjete košarkaša beogradskog Partizana, moskovskog CSKA, trenera Božidara Maljkovića, Milovana Đorića itd.), kao i kulturno-edukativni značaj za čitav ovaj region i Republiku Srpsku.

Na osnovu velike pomoći dobijene od strane Andrićgrada i profesora Kusturice lično, kao i na afirmaciji Višegrada za čije ime se i mi na sportskim terenima borimo, imamo moralnu obavezu da pružimo podršku, i da zajedno u budućnosti afirmišemo Andrićgrad, kao najznačajniji nacionalni projekat.

S poštovanjem,
Upravni odbor FK Drina