Fudbaleri dočekuju Modriču, košarkaši odmaraju, odbojkašice u Bratuncu

28.03.2013.

Modriča gostuje u Foči

FK Sutjeska

Fudbaleri Sutjeske nastavljaju borbu za opstanak u prvoligaškom društvu. U subotu će u Foči, u okviru 17. kola Prve lige RS, ugostiti šestoplasiranu Modriču. Utakmica se igra na Gradskom stadionu od 15 časova.

Fudbaleri Sutjeske trenutno su jedno mjesto iznad zone ispadanja, sa 16 bodova zauzimaju 12. poziciju. Modriča u Foču dolazi nakon dva vezana poraza, od Mladosti kod kuće 0:3 i od Drine u Višegradu 0:1. U slučaju novog poraza, Modriča bi se vjerovatno oprostila od šampionskih ambicija, pa će sigurno uložiti dodatni trud kako bi u Foči prekinula seriju loših rezultata. S druge strane, Sutjeska u ovoj polusezoni nema pravo na grešku na domaćem terenu, tako da se može očekivati zanimljiv susret.

Košarkaši odmaraju

KK Sutjeska - KK Heo

U košarkaškom prvenstvu RS, na programu su mečevi 20. kola. Sutjeska će ovog vikenda odmarati.

Do kraja ligaškog dijela takmičenja ostala su još tri kola a košarkaši Sutjeske još uvijek nisu izgubili, bar teoretske šanse, za plasman u plej-of. Da bi se domogli četvrte pozicije, potrebne su im pobjede u Ugljeviku protiv Rudara i u zadnjem kolu protiv Građanskog na svom terenu, ali i da Gacko i Drina izgube dva od posljednja tri meča.

Sutjeska, Gacko i Drina trenutno imaju po devet pobjeda, ali Sutjeska ima meč više. U ovom kolu, Gacko gostuje Jahorini, a Drina dočekuje vodeći Heo.

Rasplet u ženskoj odbojci

OK Maglić Foča

Da li odbojkašice Sutjeske konačno mogu, iz posljednjeg ranga takmičenja, zakoračiti u prvoligaško društvo, biće poznato ovog vikenda.

U Drugoj ligi Istok na programu su mečevi posljednjeg kola. Sutjeska gostuje u Bratuncu i potrebna joj je pobjeda kako bi se mogla nadati prvom mjestu. O tome će, ipak, odlučivati meč u Kalinoviku gdje trećeplasirana Zelengora dočekuje vodeći Han Pijesak. U slučaju pobjede u Bratuncu i poraza Han Pijeska u Kalinoviku, naše odbojkašice bi završile takmičenje na prvom mjestu u grupi Istok, koje vodi u doigravanje sa prvakom grupe Zapad za plasman u prvu entitetsku ligu