Mladost nikad spremnija

04.03.2013.

FK Mladost

ROGATICA – Proveli su fudbaleri Mladosti oko pedeset dana rada u pripremnom procesu.

Novi šef stručnog štaba Branko Vučković unio je dosta novina pa je ekipa kao preporođena, odigran je dovoljan broj pripremnih utakmica a poznata je i okosnica tima.

– Pripreme smo proveli na našim terenima, poznato je da Mladost ima vrlo dobru infrastrukturu a uz to nas je poslužilo i lijepo vrijeme tako da smo sve što smo planirali uglavnom i ostvarili. U trenažnom procesu je bilo preko 25. fudbalera. Ekipu je napustio samo Darko Rosić koji je otišao u višegradsku Drinu HE a priključili smo nekoliko omladinaca koji su izborili mjesto i par njih će ozbiljno konkurisati za startnu postavu. Sve kad se sabere imali smo uspješne pripreme, ekipa je potpuno sprema i sigurno ćemo imati šta da pokažemo u proljećnoj polusezoni. Već na otvaranju drugog dijela prvenstva u goste nam dolazi Famos koji najavljuje borbu za najviši plasman i svakako da ćemo nakon ovog meča imati pravu sliku kako smo radili u proteklom periodu -rekao je Branko Vučković strateg Mladosti.

U sklopu priprema Mladost je imala kvalitetne protivnike i odigrala je sedam kontrolnih utakmica. Ostvarene su tri pobjede, protiv Glasinca 2:0, sa Sokocom je bilo 1:0 i u „generalci„ protiv Azota 3:1. Dva meča su završena neriješenim rezultatom sa Driniom HE 2:2 i Glasincom 0:0 a Rogatičani su izgubili od prvoligaša Sutjeske 1:0 i Goražda 2:0.