Održan peti tradicionalni donatorski ručak za obnovu hrama Svetog Nikole

18.03.2013.

Hram Svetog Nikole u Foči

FOČA – U crkvenoj sali hrama Svetog Nikole organizovan je peti tradicionalni donatorski ručak na kome su prikupljana sredstva za uređenje ovog hrama.

Ručku su prisustvovali vjernici, predstavnici opštine Foča kao i predstavnici opština Pale, Višegrad, Čajniče, Novo Goražde i Nevesinje, te privrednici i drugi donatori.

Predsjednik crkvene opštinske fočanske, Milivoje Vilotić kaže da će se sredstva usmjeriti na renoviranje unutrašnjosti hrama.

– „Iako je ikonostas hrama Svetog Nikole neprocjenjive vrijednosti smatramo da treba raditi na njegovoj restauraciji i, na neki način, treba ga osvježiti. To je obuhvatniji zahvat i još ne znamo koliko će nam za to trebati sredstava. Jedan od ciljeva jeste i renoviranje prodavnice crkvene opštine fočanske u centru grada, (bivši Dobrotvor) nabavku potrebne robe svijeća, kalendara i knjiga u prvom redu duhovnim, koja bi mogla da zadovolji potrebe građana. Takođe planiramo da radimo na uređenju njenog enterijera“ – naglasio je Vilotić.

Milivoje Vilotić još ističe da crkvena opština fočanska radi na završnim radovima u Hramu Svetog Save koji su minimum za početak bogosluženja i nada se da će novoizgrađeni hram zvanično sa liturgijama početi za praznik Vaskrsenja Isusa Hrista – Vaskrs.

Donatroski ručak organizovalo je bratstvo Hrama Svetog Nikole i crkvena opština fočanska. Nakonadno će biti objavljeno koliko je sredstava prikupljeno, dok pristignu uplate putem žiro računa.