Održan sastanak Stručnog kolegijuma načelnika opštine Višegrad

26.03.2013.

Kolegijum Slaviše Miškovića

VIŠEGRAD – Od ponedjeljka, 1. aprila, svi radnici opštine Višegrad, izuzev funkcionera, neće moći izlaziti iz opštinske zgrade bez službene izlaznice, zaključeno je na početku jučerašnje sjednice Stručnog kolegijuma načelnika Miškovića. Načelnik je rekao da se mora poboljšati radna disciplina u opštini i ophođenje zaposlenih prema građanima koji koriste usluge opštinske Administrativne službe.

– Ove korake sam preduzeo radi povećanja radne discipline svih zaposlenih i efikasnijeg pružanja usluga građanima, naglasio je Mišković.

Izlaznica jedino neće biti potrebna u vrijeme redovne polučasovne pauze, koja traje od 10 do 10,30 časova.

U nastavku sastanka načelnik Mišković je informisao svoje saradnike da će Višegrad uskoro posjetiti šef delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini, ambasador Peter Sorensen. Sa gospodinom Sorensenom, prema načelnikovim saznanjima, u Višegrad će doći i ambasadori jednog dijela evropskih zemalja. Načelnik je zato apelovao na svoje saradnike i opštinske službe da se do momenta posjete ambasadora Sorensena i drugih ambasadora pripremi što veći broj projekata, koji bi se ponudili stranim ambasadama radi finasiranja ili sufinansiranja.

Na sjednici Kolegijuma je bilo riječi i o pripremi materijala za narednu, 6. po redu, sjednicu opštinskog parlamenta. Konstatovano je da pripreme teku uobičajenom dinamikom i da su svi materijali spremni za distribuciju odbornicima, koja će uslijediti odmah nakon održavanja sastanka Skupštinskog kolegijuma i utvrđivanja termina održavanja sjednice.

Stručni Kolegijum načelnika opštine juče je razmatrao i aktivnosti na izradi Pravilnika o otkupu stanova, pri čemu je zaključeno da se ubrza proces donošenja i usvajanja ovog akta.

Na sastanku je razmatrana i problematika finasijskih i drugih ulaganja u mljekaru „Milsa“, koja trenutno ne radi. Više potencijalnih investitora je zainetersovano za kupovinu ili zakup mljekare, pa je juče usvojen zaključak da bi najracionalnije bilo da opština Višegrad izda objekat mljekare pod zakup, kako bi se spriječilo njeno dalje propadanje. Nova banka bi istovremeno pod zakup izdala operemu koja je u njenom vlasništvu, i na taj način bi se omogućilo aktiviranje mljekare i pokretanje proizvodnje.

Na kraju sastanka Stručnog kolegijuma načelnika opštine bilo je riječi o pripremama za održavanje tradicionalnog Međunarodnog festivala folklora i kulturne manifestacije „Višegradska staza.“

Zamjenik načelnika opštine Milan Nikolić je rekao da je već formiran Organizacioni odbor za pripremu Festivala folklora, koji će biti održan u Višegradu od 9. do 13. maja. Na Festivalu se očekuje učešće oko 500 članova folklornih društava iz Republike Srpske i Srbije i nekoliko evropskih zemalja.

Načelnik Mišković je na kraju predložio da se u što skorije vrijeme formira i Organizacioni odbor „Višegradske staze“, kako bi na vrijeme bile preduzete sve potrebne mjere da ova kulturna manifistacija protekne bez bilo kakvih organizacionih propusta.