Predsjednik Ikonić i trener Vučković podnijeli ostavke

11.03.2013.

Predsjednik Ikonić i trener Vučković

ROGATICA – Kao grom iz vedra neba odjeknula je vijest da su neopozive ostavke u fudbalskom klubu Mladost podnijeli predsjednik Milenko Ikonić i šef stručnog štaba Branko Vučković.

Ne bi ovo bilo nimalo neobično što se tiče fudbalskih dešavanja na ovim prostorima da pomenuti dvojac nije preporodio rad kluba u protekla tri mjeseca od kada su preuzeli Mladost koja je do tada ličila na raštimovani orkestar.

Vrhunac svih nesporazuma se desio odmah po završetku prvog susreta nastavka prvenstva kada su Rogatičani na svom terenu poraženi od Famosa 0:3.

Predsjednik kluba Milenko Ikonić između ostalog ističe da je razočaran odnosom pojedinaca prema klubu i da je dara prevršila mjeru.

Poraz od Famosa je samo dolio ulje na vatru i iznio sav „prljav veš“. Gostima čestitamo na pobjedi koju su zaslužili a ono što su naši igrači uradili u ovom susretu neka im služi na čast i ja ne želim da budem na čelu i vodim takav klub. Pojedinci su otvoreno počeli da rovare i prave spletke još od mog dolaska za predsjednika a pogotovo nakon imenovanja trenera Vučkovića koji je i sada tvrdim radio odlično i obavio izuzetno kvalitetne pripreme. Mnogim je zasmetala i disciplina koja je zavladala u ekipi a pojedinci su spriječeni da ostvaruju lične interese i to su glavni razlozi „miniranja“ i podmetanja „kukavičijih jaja“ zato smatram da je moja ostavka neminovna – zaključio je Ikonić.

Trener Branko Vučković je razočaran kompletnom siztuacijom i smatra da je njegov odlazak najbolji potez u ovom trenutku.

– Došao sam u Mladost sa najboljom namjerom, vjerujte iz ljubavi prema ovom gradu u kome sam rođen. Radio sam za minimalnu platu, proveli smo kvalitetne pripreme, dobro spremili ekipu. Nažalost nismo se mogli boriti protiv ljudi koji sigurno ne misle dobro ni ovom kllubu ni ovom gradu i zato ja odlazim mirne duše i savjesti – Rekao je Vučković.