Rogatička škola fudbala druga na Zimskoj ligi Pale 2013

18.03.2013.

Rogatička škola fudbala

ROGATICA – Rogatički mališani Škole fudbala Fudbalskog kluba „Mladost“ Rogatica, već treću godinu zaredom, igrali su u finalu Zimske lige Pale 2013. godine.

Naime, juče su u susretu sa Školom fudbala Novi Grad – Sarajevo izgubili minimalnim rezultatom od 0-1. Tokom cijele utakmice rogatički dječaci kontrolisali su igru i dominirali terenom, ali je rani pogodak Sarajlija već u sedmom minutu utakmice ipak bio presudan za konačan ishod meča.

Ostale su zapamćene četiri veoma izgledne prilike „Mladosti“, ali pošto se u fudbalu bilježe samo pogodci, taj jedini šut koji su Sarajlije uputili prema golu Rogatičana, završio je iza leđa golmana Karišika, i omogućio im da uknjiže pobjedu.

Koliko su rogatički dječaci kvalitetno igrali govori i podatak da su Andrija Janjić Andrija i Srđan Šarenac ušli u izbor među četiri najbolja igrača, a ujedno su i u tzv. idealnom timu turnira.

Čuvar mreže Marko Karišik proglašen je za najboljeg golmana turnira.

Trener rogatičke Škole fudbala Mladen Simsija u potpunosti je zadovoljan postignutim rezultatom, mada ostaje žal za propuštenim prvim mjestom kome su bili nadomak.

„U igri smo nadigrali drugog finalistu u svim segmentima, ali veliki broj propuštenih prilika na kraju nam se osvetio. Mislim da je presudilo iskustvo dječaka iz Novog Grada koji na godišnjem nivo odigraju možda čak i tri puta više utakmica nego mi. No, to ipak nije razlog da ne pružimo ruku i čestitamo na pobjedi najboljoj sarajevskoj školi fudbala i da im zakažemo susret u finalu dogodine“ – reako je nakon utakmice trener Simsija.