Stabilno zdravstveno stanje Aćimovića

10.03.2013.

Auto Miloša Aćimovića

FOČA – Opšte zdravstveno stanje petnaestogodišnjeg Miloša Aćimovića, koji je teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći u opštini Kalinovik, trenutno je stabilno, rečeno je Srni u Univerzitetskoj bolnici Foča.

“Aćimović ima prelome nadlaktice i poprečnih nastavaka tri lumbalna pršljena, kao i više ogrebotina po tijelu. U korektnom je opštem stanju – svjestan, komunikativan i trenutno mu stabilno radi srce i krvotok i ostali organi”, rekla je Srni anesteziolog u ovoj bolnici Vanja Starović.

Starovićeva je dodala da je Miloš Aćimović zbrinut na intenzivnoj njezi Hirurškog odjeljenja u stanju polutraume sa više preloma.

Miloš Aćimović u bolnici

Aćimović je teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u noći sa 8. na 9. mart na magistralnom putu Foča – Sarajevo u mjestu Sijeračke stijene, u kojoj je poginuo njegov otac Spasoje.

Spasoje Aćimović /49/ je upravljajući automobilom izgubio kontrolu nad vozilom, koje je sletjelo u kanjon Bistrice.

Miloš Aćimović bio je član kadetske selekcije Fudbalskog kluba “Leotar”, u kojem bodre njegov oporavak.

“Najbitnije je da se Miloš oporavi. Velika je tragedija i pogibija njegovog oca. Vjerujemo da će se Miloš oporaviti, a mi ćemo dati sve od sebe da mu pomognemo. On je talenat koji se rijetko rađa”, rekao je Damjan Ratković, trener kadetske selekcije Fudbalskog kluba “Leotar” iz Trebinja.