Višegrađanke ostvarile istorijski uspjeh

09.03.2013.

Gojko Kovačić

HE na Drini kao Feniks

VIŠEGRAD – Pobjedom nad ekipom Jahorine u trećoj utakmici četvrtfinala doigravanja za BH prvaka, odbojkašice HE na Drini su ostvarile plasman u polufinale što je najveći uspijeh u bogatoj istorji kluba. Predsjedik višegradskih odbokašica Gojko Kovačić ističe da rezultati „malenih“ nisu slučajni jer iza ove generacije stoji dugogodišnji uporan i stručan rad.

Susret protiv Paljanki je došao kao šlag na tortu. Pobjedili smo ih u prvom meču na njihovom terenu 3:2, potom nam se Jahorina revanširala u našoj dvorani i trijumfovala 3:1, ipak u trećem meču naše odbojkašice su bile na visini zadatka vratile su se kao Feniks, pobjedile 3:1 i ostvarili ono što je malo ko očekivao na početku prvenstva. Iskreno ponosni smo na ovaj rezultat jer je došao u prvoj sezoni povratka u elitu, zadovoljni smo bili plasmanom u sredini tabele ali igra naših djevojaka, naročito u drugom dijelu prvenstva, sve nas je obradovala – govori Kovačić

Slijede poufinalni susreti u plej offu protiv favorizovane ekipe Kule iz Gradačca?

Kula je apsolutni favorit a mi smo potpuno rastertećeni. Uradili smo mnogo više od očekivanog i sigurno da ćemo dati sve od sebe da i u meču protiv ekipe iz Gradačca opravdamo dosadašnje dobre rezultate – zaključio je predsjednik UO HE na Drini Gojko Kovačić.