Ambasador Rusije primio načelnika opštine Rogatica

11.04.2013.

Ambasador Rusije sa načelnikom Rogatice

ROGATICA – Načelnika opštine Rogatica Tomislava Puhalca sa saradnicima u srijedu, 10.04.2013. godine primio je Njegova Ekselencija Ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan-Harčenko. Razgovaralo se mogućnostima privredne, kulturne i svake druge saradnje ove opštine sa Ambasadom i samom Rusijom.

Rogatička delegacija prezentovala je mogućnosti rogatičke privrede, svoje prirodne potencijale i resurse, a na prijednog Njegove Ekselencije Rogatica će uzeti učešće i na konferenciji „Bosna i Hercegovina i Ruska Federacija – mogućnosti unapređenja ekonomske saradnje“ koja će biti održana 25.04.2013. godine sa početkom u 10.00 časova u zgradi Spoljnotrgovinske komore BiH u Sarajevu. Konferencija predstavlja prvi korak u aktivnostima planiranim sa ciljem upoznavanja bosanskohercegovačkih i ruskih kompanija i intenziviranja međusobne ekonomske saradnje.

Načelnik Puhalac i Ambasador Bocan-Harčenko dogovorili su i konkretne forme saradnje na planu kulture. Naime u okviru „Preobraženjskih dana kulture i sporta“ koji se organizuju povodom 19. avgusta, Dana opštine i krsne slave, biće organizovana „Revija ruskog filma“ kao i još nekoliko sadržaja posvećenih ruskoj kulturi, a tom prilikom i Njegova Ekselencija Ambasador Aleksandar Bocan-Harčenko posjetiće Rogaticu i biće gost na ovim svečanostima.