Miloš Srndović – jedan od trojice Fočaka u Premijer ligi BiH

02.04.2013.

Miloš Srndović

FOČA – Izdanak Sutjeskine škole fudbala, napadač Miloš Srndović jedan je od rijetkih Fočaka koji nastupaju u Premijer ligi BiH. Nakon što je prošao sve selekcije Sutjeske, ovaj dvadesetjednogodišnji fudbaler od jula prošle godine je član prijedorskog Rudara. Kao i u ostalim premijerligaškim ekipama, i u Rudaru je velika konkurencija, posebno u špicu napada, pa se teško izboriti za prvu postavu.

– Samo su tri igrača iz Prijedora, svi ostali su sa strane. U ovoj polusezoni sam na sva četiri meča ulazio u drugom poluvremenu i postigao sam jedan pogodak, ukupno drugi u sezoni – kaže Miloš koji do sada ima 23 nastupa i preko 1000 minuta igre u Premijer ligi BiH.

Rudar je u prvom dijelu sezone bio jedno od najprijatnijih iznenađenja, ali je nakon zimske pauze došlo do krize rezultata.

– Poraženi smo u sva četiri meča u proljećnoj polusezoni. Nakon jesenjeg dijela bili smo osmi, a sad smo pali na 12. poziciju. Došlo je i do smjene trenera, ekipu je preuzeo Vlado Čapljić. Nadamo se da nećemo doći u situaciju da se borimo za opstanak – ističe Miloš.

Mladi napadač Rudara, koji je i redovan student druge godine Fakulteta političkih nauka u Banjaluci, ima ambiciju da jednog dana zaigra u nekoj od jačih evropskih liga.

– Premijer ligu BiH doživljavam kao odskočnu dasku za dalji napredak u karijeri i kao prolaznu stanicu ka nekoj od liga u inostranstvu. To je moj fudbalski san i vjerujem da ću ga ostvariti – kaže Miloš.

Ovaj mladi fudbaler je, inače, rođen na današnji dan, pa mu naš portal ovom prilikom čestita rođendan, uz želju da se njegova karijera nastavi uzlaznom putanjom. Pored Miloša Srndovića, u Premijer ligi BiH sa uspjehom igraju još dvojica Fočaka, Dejan Rašević u Slaviji iz Lukavice i Milan Muminović u mostarskom Zrinjskom.