Načelnik opštine Rogatica Zaključkom smanjio naknade

12.04.2013.

Rogatica

ROGATICA – U nastojanju da ovdašnjim privrednicima olakša uslove u kojima posluju načelnik opštine Rogatica Tomislav Puhalac donio je Zaključak o visini naknade za zauzimanje dijela javne površine kojim se dosadašnje naknade smanjuju za 0,25 KM po kvadratnom metru, dok su neke od naknada privremenog korištenja čak prepolovljene sa 2 KM/m2 po danu na 1 KM/m2 dnevno.

Tako će sada najskuplja naknada u prvoj „A“ zoni, u zahvatu ulice Srpske sloge za ugostiteljstvo i turizam iznositi 2,25 KM/m2 a za zanatstvo 1,75 KM/m2, dok će nanjiža naknada u petoj zoni iznositi 0,5 KM/m2 za ugostiteljstvo i turizam i 0,25 KM/m2 za zanatstvo.

„Najiskrenija namjera mi je da svima koji se bave privredom na području Rogatice olakšam okolnosti u kojima posluju. Onoliko koliko to dozvoljavaju ovlaštenja načelnika opštine. Želim da prvo očuvamo postojeću privrednu aktivnost, a onda da pokušamo zainteresovati potencijalne investitore da prepoznaju Rogaticu kao sredinu u koju vrijedi ulagati i gdje je Administrativna služba istinski servis privrede i građana“ izjavio je ovom prilikom načelnik Puhalac.