Napadnut inspektor na zadatku

26.04.2013.

Novo Goražde

NOVO GORAŽDE – Upravni inspektor Republike Srpske Borka Aleksić napadnuta je danas prilikom službene kontrole u opštini Novo Goražde, rekla je ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić. Rešićeva je naglasila da je Aleksićevu verbalno napao savjetnik načelnika opštine Novo Goražde, nakon čega je zatražila medicinsku pomoć.

Ona kaže da je incident prijavljen policiji jer je, osim verbalnog napada, Aleksićeva istjerana iz prostorija opštine, a oštećena je i oprema koju je koristila.

“Osuđujemo ovakvo ponašanje. Ne možemo dozvoliti da se bilo ko tako ophodi prema službenom licu”, rekla je Rešićeva novinarima.

Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske dodala je da ovo nije prvi napad i da je i ranije telefonom prijećeno glavnom upravnom inspektoru i pomoćniku ministra zbog kontrola u opštini Novo Goražde.

Glavni republički upravni inspektor Boško Sabljić rekao je da je Aleksićeva išla u kontrolu u opštinu Novo Goražde, nakon prijave da je pet radnika u opštini zaposleno mimo zakonske procedure.

Prema njegovim riječima, ukoliko se u određenom roku ne otklone utvrđene nepravilnosti inspektor je dužan da pokrene prekršajni postupak protiv odgovornih lica, a što joj je danas onemogućeno.