Očistimo naš grad i opštinu

12.04.2013.

Čišćenje Foče

FOČA – Tradicionalna proljećna akcija čišćenja ove godine počeće u posljednjoj dekadi aprila i trajaće čitav maj. Obuhvatiće se prostor cijele opštine, sa posebnim akcentom na grad i naselja Brod i Miljevina.

Nosici akcije “Očistimo naš grad i opštinu” su komunalno preduzeće “Komunalac”, opštinsko Odjeljenje za inspekcijske poslove i komunalnu policiju, te Radio Foča. Iz “Komunalca” je najavljeno da će u akciji čišćenja učestvovati fakulteti i škole, privredni subjekti, društva i udruženja građana, sportski klubovi i građani, preko zajednica etažnih vlasnika i mjesnih zajednica.

Cilj je da se očisti životni prostor u svim segmenetima i da se podigne nivo svijesti građana o potrebi i značaju čistoće životne sredine. Jedna od parola akcije glasi “Poštujemo sebe, budimo odgovorni prema životnoj sredini”.

Prva akcija biće organizovana u petak 19. i u subotu 20. aprila. Komunalac će građane o svim aktivnostima obavještavati putem oglasnih tabli i u programu Radio Foče, a više informacija građani mogu dobiti pozivom na brojeve telefona 210-163 i 212-568 u preduzeću Komunalac, te 214-120 u Komunalnoj policiji.