Od sutra bez zimske opreme

14.04.2013.

Zimska oprema

INFO – U Republici Srpskoj od sutra prestaje da važi zakonska obaveza posjedovanja zimske opreme u vozilima, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske.

AMS Republike Srpske provešće do kraja ovog mjeseca akciju besplatnog kontrolisanja vozila pod nazivom “Vozilo nakon zimskih uslova”.

Navedenom akcijom želi se uticati na promjenu stavova i povećanje stepena svijesti i odgovornosti kod vozača prema upotrebi tehnički ispravnih vozila, te formiranja svjesti da je samo tehnički ispravno vozilo bezbjedno vozilo, dodaje se u saopštenju.

Pokretni tehnički poligon biće postavljen sutra kod motela “Nana” u Banjaluci, dok će u utorak, 16. aprila biti u krugu Auto-moto društva “Krajina” u Banjaluci.

Vozila će se u srijedu, 17. aprila besplatno kontrolisati u Mrkonjić Gradu, u Driniću 18. aprila, u Prijedoru 19. aprila, u Novom Gradu 22. aprila, u Kozarskoj Dubici 23. aprila, u Prnjavoru 24. aprila, u Derventi 25. aprila, u Doboju 26. aprila, 29. aprila u Čelincu i 30. aprila u Laktašima.

Akcija se provodi u saradnji sa Asocijacijom tehničkih pregleda, Ministarstvom saobraćaja i veza, Ministarstvom unutrašnjih poslova i Agencijom za bezbjednost saobraćaja Republke Srpske, navodi se u saopštenju.