Osnovana Turistička organizacija Andrićgrada

30.04.2013.

Andrićgrad

ANDRIĆGRAD – U Višegradu je osnovana Turistička organizacija Andrićgrada, čiji je cilj da turistima na adekvatan način predstavi turističku ponudu grada od kamena na ušću Rzava u Drinu.

Član menadžmenta Andrićgrada Nedeljko Perišić rekao je da će Turistička organizacija na najbolji mogući način povezati i objediniti turističke ponude Andrićgrada, Drvengrada, Tare, Zlatibora i Jahorine i na taj način omogućiti turistima da bolje upoznaju ovu regiju.

On je posebno naglasio da je jedan od zadataka ove novoformirane turističke organizacije promovisanje kanjona Drine, nizvodno od Višegrada, koji se po ljepoti poredi sa sličnim u Koloradu.

“Odlučili smo se na ovaj korak zato što Turistička organizacija Višegrada nedovoljno prezentuje projekat Andrićgrada, a na Sajmu turizma u Beogradu samo je kao turistička atrakacija ovog grada predstavljen stari voz ‘ćira’, dok Andrićgrad nije ni pomenut”, rekao je Perišić.

On je podsjetio da je Turistička organizacija Višegrada predvidjela da će u ovoj godini Višegrad posjetiti 16.000 turista, a za samo četiri mjeseca broj posjetilaca Andrićgrada je premašio ovu cifru.

“Andrićgrad uveliko posjećuju ekskurzije i organizovane turističke grupe, a za prvomajske praznike najavljen je dolazak 1.000 turista”, rekao je Perišić.

On je naveo da će 18. maja u Andrićgrad stići 40 njemačkih bivših doplomata za koje je već poručeno najbolje evropsko pivo njemačkog proizvođača i, specijalno, kobasice iz Bavarske.

U menadžmentu Andrićgrada, kao i u turističkoj organizaciji, zasposleni govore i po nekoliko svjetskih jezika kako bi turistima bila pružena što bolja informacija.