Poklon paketi za bebe, porodilje i trudnice

03.04.2013.

Nada Tešanović u bolnici u Foči

FOČA – Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i ministar porodice, omladine i sporta Nada Tešanović posjetili su danas Univerzitetsku bolnicu Foča, gdje su uručili poklon pakete i dnevnike za praćenje razvoja djece porodiljama i trudnicama koje se nalaze u porodilištu ove bolnice.

Poklone su dobili porodilja Jelena Popržen i njeni sinovi blizanci Jakov i Matej, kao i još osam trudnica koje čekaju porođaj u ovoj uglednoj bolnici.

Cvijanovićeva je rekla novinarima da je impresionirana onim što je vidjela u ovom porodilištu, koje je referentna tačka zdravstvene mreže u Srpskoj.

“Moja velika želja je bila da prilikom prve posjete Foči obiđem i porodilište i posjetim majke i bebe, kao i buduće majke”, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da je bolnica u Foči veoma važna tačka u sistemu zdravstvene zaštite u Srpskoj, koja zaslužuje bezrezervnu podršku Vlade i resornih ministarstava.

Prema njenim riječima, Vlada Srpske već je pokazala izuzetno razumijevanje i podršku razvoju i za ostale medicinske ustanove u Republici.

“Podizanje nivoa medicinskih usluga i kvalitenije zdravstvene zaštite naših građana svakako su jedan od najznačajnijih prioriteta Vlade Republike Srpske”, potvrdila je Cvijanovićeva.

Ona je na tom planu istakla veliku ulogu Univerzitetske bolnice Kasindo i Medicinskog fakulteta u Foči, a posebno visok nivo naučno-nastavnog procesa i obrazovanja mladih ljekara.

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović izrazila je zadovoljstvo odličnim uslovima na ginekološkom odjeljenju fočanske bolnice.

“Ova bolnica predstavlja ponos zdravstva u Srpskoj, a za to je najviše zaslužno rukovodstvo i osoblje sa direktorom Veljkom Marićem na čelu”, istakla je Tešanovićeva.

Ona je izrazila nadu da će Srpska svakim danom biti sve bogatija novorođenim bebama, koji su garancija njene budućnosti.

Direktor bolnice Foča Veljko Marić zahvalio je na posjeti i podršci delegaciji Vlade Republike Srpske i obećao da će ova ustanova nastaviti da obavlja svoj društveni zadatak odgovorno i profesionalno, s ciljem pružanja što bolje zdravstvene usluge i brige za građane Srpske.

On je naveo da su prioriteti u ovoj godini dovršenje projekta “Koreja 3”, odnosno otvaranje angio-sale, hemodijaliznog centra, sale za magnetnu rezonancu.