Udruženje RVI Rogatica – nova kolica Zoranu Trifunoviću

03.04.2013.

Rogatica-Nova kolica Zoranu Trifunoviću

ROGATICA – Predsjednik Udruženja i predsjednik Predsjedništva ratnih vojnih invalida u opštini Rogatica, koje broji 245 članova, Ilija Devura i Milomir Ećimović, prošlog utorka, 2. aprila, uručili su nova invalidska kolica Zoranu Trifunoviću (52) stopostotnom vojnom invaldu koji se sa ovim ortopetskim pomagalom druži od ranjavanja na sarajevskom ratištu 8. novembra ratne 1992.godine.

​- Invalidska kolica i hodalica za stara i invalidna lica poklon su naših prijatelja i poznanika na radu u Njemačkoj. Kupili su ih iz vlastitih sredstava i mi ih danas uručujemo onim kojim su ova pomagala najpotrebnija – našem saborcu i sapatniku Zoranu i starici Daši Nešković (83) iz Rogatice, priča Ilija Devura.

​- Iako sam teški invalid ja ne mirujem. „Hodam“ gradom kad god mi vremenske prilike dozvole. To i loš kvalitet materijala od koga su građena, razlog su da mi kolica koja dobivam po osnovu boračke zaštite na pet godina ne mogu biti ni godinu dana. Ona su naime namijenjena za sobno kretanje a ne po ulicama kako ih ja koristim i zato sam samo u posljednju godinu dana promijenio čak troja. Ova koja sam dobio iz Njemačke izgleda da će biti bolja. Fali im još samo kakav elektromotorić. Ovako, moram se uzdati u svoje ruke i pomoć porodice i prijatelja. U svakom slučaju veliko hvala i mojim iz Udruženja i onim koji su ih poslali, reče Zoran Trifunović.

​Predsjednik Predsjedništva RVI opštine Milomir Ećimović iskoristio je priliku da kaže da je Udruženje za četiri godine od osnivanja uspjelo da zaposli 16 invalida, da pri udruženju radi fond solidarnosti iz koga je samo prošle godine uz minimalna sredstva iz budžeta opštine kroz razne vidove pomoći invalidima podijeljeno preko 8000 maraka i da imaju svoju kancelariju u kojoj se invalidi okupljaju radi ostvarivanja svojih prava. Ove godine nažalost, po svemu sudeći, neće biti ništa jer nas je nova vlast u opštini bukvalno „prekrižila“ i nije odobrila ni jedne marke za našu aktivnost. Na ovo smo ukazali odgovornim i ako ovako ostane bićemo prinuđeni da preduzimamo i neke nepopularne mjere, ali nećemo dozvoliti da se ugasi Udruženje koje okuplja one koji su dali dijelove tijela za Republiku Srpsku i ovo što danas imamo, rekao je Ećimović.