Ambasador Slovačke Republike u BiH posjetio opštinu Čajniče

10.05.2013.

Ambasador Slovačke u Čajniču

ČAJNIČE – Ambasador Slovačke Republike u BiH Viktor Borecki, posjetio je danas opštinu Čajniče, gdje se susreo sa Načelnikom g-dinom Goranom Karadžićem i ostalim čelnicima ove opštine, kako bi se upoznao sa svim raspoloživim kapacitetima ovoga mjesta, gdje bi se kroz buduću bogatu saradnju, mogli ostvariti zavidni i pozitivni rezultati.

– “U suštini, bitno je da se ovom posjetom produbi saradnja sa opštinom Čajniče, kako bi se pronašle i adekvatno unaprijedile neke nove mogućnosti, koje trenutno ovde nedostaju. Ovo je prva naša posjeta Čajniču i usredsređena je na upoznavanje i predstavljanje Čajniča, odnosno da znamo više o Čajniču i koliko za njega vrijede neki od projekata, tako da već imamo svijest, šta je to prioritetno i šta bi se trebalo uraditi u narednom periodu. Budući da je sada započet konkretan projekat u cilju ekonomske strane, dobro je što smo vidjeli raspoložive kapacitete ovog mjesta u kojem postoje ogromni potencijali, kada je u pitanju zdrava hrana, očuvana životna sredina, prirodni resursi i vrlo je moguće unaprijediti razvoj u ovom smislu”, istakao je Borecki.

Ambasador Slovačke u Čajniču

Tokom susreta sa Načelnikom opštine Čajniče Goranom Karadžićem, Ambasador Borecki naglasio je i istakao spremnost da njegova zemlja u narednom periodu produbi saradnju sa opštinom Čajniče.

– “Zadovoljni smo posjetom Ambasadora Slovačke Republike u BiH jer smo ovom prilikom izrazili obostranu želju, da uvežemo privredu Čajniča sa privrednicima Slovačke, da bi se tako jače povezali i u kulturološkom smislu jer nas povezuju mnogi istorijski događaji i sličnosti, tako da će nama njihova pomoć u svakom smislu dobro doći. Nadamo se da je upravo riječ o jednoj uspješnoj saradnji. Ambasador je izrazio želju da iznađe način, kako bi pripomogao u određenim mogućnostima, koje njihova Vlada obezbjeđuje za pomoć školama. Oni su već do sada pomogli obnovu parketa u fiskulturnoj sali SŠC “Petar Petrović Njegoš” u Čajniču, kao i obnovu mosta u Humkovićima, a u budućnosti očekujemo moguću realizaciju i drugih adekvatnih projekata, a sve kroz našu dalju i uspiješnu saradnju”, kaže Načelnik Karadžić.