Božidar Mika Krnojelac nagrađen povodom dana opštine Foča

10.05.2013.

Božidar Mika Krnojelac

FOČA – Malo je zaljubljenika fudbala sa prostora Republke Srpske a i šire koji ne poznaju ili se nisu družili sa izuzetnim sportskim entuzijastom Božidarom Mikom Krnojelcom. Popularni Mika je skoro cijeli život u fudbalu, prošao je sve selekcije Sutjeske. Nažalost u proteklom otadžbinskom ratu teško je ranjen ali i kao ratni vojni invalid dao je veliki doprinos napretku fudbala u Foči jer je posredno ili neposredno bio uvek uz svoju Sutjesku. Pripadaju mu i velike zasluge za organizaciju turnira omaldinskih selekcija Fudbal frends koji se već deceniju sa dosta upjeha održava u gradu na ušću Ćehotine u Drinu, a na njemu učestvuju najeminentniji evropski klubovi. Iz tog razloga ovih dana je na adresu Božidara Mike Krnojelca stiglo veliko opštinsko priznanje za razvoj i popularizaciju sporta i fudbala a povodom dana opštine Foča.

– Svakako da mi ova nagrada mnogo znači i ona ne pripada samo meni već svakako i mojoj porodici a i mojim sporskim i fudbalskim prijateljima. Siguran sam da će ovo priznanje dati potstrek i poslužiti za primer svim ljudima koji vole sport i fudbal da daju doprinos napretku naše Sutjeske a i fudbala uopšte na ovim prostorima. Zahvalio bih se i opštinskim organima i odbornicima koji su preopznali i nagradili moj trud za unapređenje sporta – ističe Krnojelac.

Krnojelci su inače fubalska porodica osim Mike njegov brat blizanac Bogdan je dugo igrao fudbal bio kapiten Sutjeske a potom bio i savezni fudbalski sudija. A i sin Darko je potvrda da iver ne pada daleko od klade jer mu predviđaju uspješnu golmansku karijeru.

– Imam još dva brata Dubravka i Spomenka koji su pokušavali ali se nisu i aktivno bavili fudbalom. Moj stariji sin Darko je prošao sve omladinske pogone Sutjeske, jednu sezonu je branio i za prvi tim. Na svjetskom prvenstvu u Strit fudbalu koje se uporedo održavalo sa Mundijalom u Južnoj Africi nastupao je za reprezentaciju BiH i osvoji treće mjesto. Trenutno je na studijima u Banjaluci trenirao je sa juniorima Borca malo više ima obaveza na fakultetu pa je malo manje bio na fudbalskom terenu ali nadam se da će uskladiti školske i fudbalske obaveze i biti uspešan na oba kolosjeka – završio je popularni Mika Krnojelac.