Održana šesta redovna sjednica SO Foča

04.05.2013.

SO Foča

FOČA – Na šestoj redovnoj sjednici SO Foča odbornici su razmatrali o 29 tačaka. Sa dnevnog reda je povučena tačka o podsticajima u poljoprivredi zbog promjene Pravilnika u ovoj oblasti koji je donijelo resorno ministarstvo, te imenovanje vršioca dužnosti direktora dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“.

Sjednicu je obilježilo, između ostalog, napuštanje odbornika opozicije koji su Inicijativu za razrješenje predsjednika SO Foča, željeli razmatrati kao treću tačku dnevnog reda a ne kao 28. kao što je predložio načelnik opštine Foča.

Parlament je nastavio rad sa 15 odbornika koji su usvojili prijedlog komisije za nagrade i priznanja opštine Foča. Tako će Povelju opštine dobiti Opština Plužine i Prof. dr Veljko Marić, a nagrade opštine pripašće Rajku Dragičeviću, Branki Škipini, Božidaru Krnojelcu-Miki, Spomenku Stojanoviću i Radu Mitriću. Usvojena je i odluka o podsticaju za zapošljavanje kojom se iz budžeta opštine za ovu namjenu izdvaja 200.000 maraka.

Na sjednici je potvrđen i kabinet načelnika opštine. Imenovani su: načelnik za Opštu upravu Brana Stanković, načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Igor Ćurčić, načelnik Odjeljenje za finansije Mirjana Davidović, načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove Gordan Drakul i načelnik Odjeljenja za urbanizam i stambeno-komunalne poslove Branka Salamadija. Izabrani su i direktori Centra za kulturu i informisanje Vladimir Pantović i Turističke organizacije opštine Foča Ljeposava Đajić.