Održana Skupšina 50. MOSI Prijepolje 2013

23.05.2013.

MOSI Skupština

Prijepolje spremno za jubilej

INFO – Ostalo je još četrdesetak dana do početka 50. jubilarnih Međuopštinskih omladinskih sportskih igara. Tim povodom u Prijepolju, gradu domaćinu je održana Skupština MOSI na kojoj su donesene značajne odluke, a delegati su upoznati sa tokom priprema za održavanje najmasovnije amaterske sportske manifestacije na Balkanu. Na ovogodišnjim Igrama se očekuje učešće oko 3000 sportista i gostiju iz oko 30 gradova sa tromeđe nekadašnjih jugoslovenskih republika, danas samostalnih država Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine (Republike Srpske). Predsjednik opštine Prijepolje i prvi čovjek Organizacionog odbora MOSI Emir Hašimbegović je istakao da će grad domaćin potpuno spreman dočekati početak igara koje će trajati od 3. do 7. jula.

– “Moram odmah da istaknem da smo imali nesebičnu pomoć Vlade Srbije koja je izdvojila 1 000 000 eura za organizaciju MOSI. Posebnu zahvalnost dugujemo i Ministarstvu omladine i sporta, kao i Ministarstvu saobraćaja i Vojsci Srbije. Što se tiče smještaja 400 ležajeva nam je na raspolaganju u ugostiteljskim objektima, isto toliko u privatnom sektoru, dok će ostatak sportista biti smješten u osnovnim i srednjim školama. Cijena smještaja u hotelu i parohijskom konaku je 11 eura, u privatnom smještaju je 6 eura, dok će u školama cijena prenoćišta biti 3 eura. Što se tiče ishrane doručak će biti 3, ručak 6, a večera 5 eura. Uglavnom smo se pridržavali cijena sa prethodnih igara, a jedino možemo da potvrdimo da će smještaj i ishrana biti na najvišem nivou. Igre će svečano otvoriti Ivica Dačić Predsjednik Vlade Srbije” – zaključio je Hašimbegović.

Delegate je najviše iznenadila informacija da na ovogodišnjim igrama neće biti zastupljeni svi sportovi koji su uglavnom bili u porodici MOSI u proteklih 50 godina. To se prije svega odnosi na stoni tenis, streljašvo i biciklizam. To je izazvalo dosta polemike i nezadovoljstva među većinom delegata. Mišo Ikonić, član Stalnog komiteta i delegat MOSI iz Rogatice je istakao da je iznenađen ovom odlukom iako domaćin igara odlučuje o disciplinama koje su zastupljene prilikom organizacije.

– “Mislim da većina delegata dijeli moje mišljenje jer je pomalo čudno da prilikom 50. jubilarnih igara nećemo imati određene sportske discipline koje su uglavno bile na programu tokom svih dosad održanih igara. Svi mi koji smo učestvovali u organizaciji MOSI smo se uglavno trudili da imamo što više disciplina na programu, a kako trenutno stvari stoje tri sporske grane koje ne iziskuju ni velika materijalna sredstva neće biti na programu ovogodišnjih igara. Iako je odluka glasanjem o nedostatku uslova za održavanje takmičenja u biciklizmu, stonom tenisu i streljaštvu pomalo stidljivo donesena. Potrudićemo se da do naredne Skupštine MOSI, koja bi trebala da se održi za dvadesetak dana, pokušamo ubijediti organizatore da uvrste pomenute sportove u program jubilarnih igara” – rekao je Ikonić.

Kako trenutno stvari stoje na 50. MOSI sportisti će se nadmetati u 11 sporskih grana: fudbalu, malom fudbalu, košarci, odbojci, rukometu, šahu, karateu, atletici, planinarstvu, ribolovu i po prvi put na igrama novoj disciplini bič voleju. Dakle što se tiše dosad zastupljenih sportskih grana na igrama u Prijepolju osim biciklizma, stonog tenisa i strejlaštva neće biti ni tenisa, plivanja, kajaka i kuglanja.

Predsjednik Izvršnog odbora MOSI, Vukosav Tomašević u svom obraćanju rekao je da Prijepolje otvorenog srca dočekuje sportiste i goste sa tromeđe.

– “Igre su rođene u Prijepolju 1954. godine i evo proslaviće simbolično 50. godina postojanja u mjestu svog nastanka. Uradili smo mnogo da sve prođe u najboljem redu i sada mogu slobodno da kažem da će ovo biti dosad najbolje organizovane MOSI. Osim sportskih nadmetanja obezbjedili smo i bogat kulturno zabavni program pa će goste za vrijeme igara zabavljati Aco Pejović, Haris Džinović, Dženan Lončarević i Riblja Čorba. Biće tu još dosta pratećih kulturnih sadržaja, a igre će biti medijski maksimalno pokrivene i ubijeđen sam kad bude spuštena zavjesa na 50. jubilarne MOSI da će svi sretni i zadovoljni napustiti Prijepolje” – zaključio je Tomašević.