Opština Foča i hram Svetog Nikole proslavili krsnu slavu

23.05.2013.

Slava u Foči

FOČA – Opština Foča i hram Svetog Nikole proslavili su krsnu slavu Prenos moštiju Svetog oca Nikolaja. Obilježavanje krsne slave počelo je Svečanom akademijom koja je održana uoči praznika. Na sam dan slave u hramu svetog Nikole služena je sveta liturgija, nakon koje je svečana slavska litija prošla ulicama grada.

U litiji su bili predstavnici političkog i kulturnog života naše opštine, gosti iz bratskog grada Kragujevca, studenti, đaci i veliki broj građana. Litija je završena parastosom i polaganjem cvijeća na Centralnom spomen obilježju poginulim borcima i civilnim žrtvama proteklog otadžbinskog rata.

Slava u Foči

U zgradi SO Foča upriličen je obred lomljenja slavskog kolača a ovogodišnji kum krsne slave opštine bio je Vukan Stanković, odbornik u SO Foča. Načelnik opštine Foča Radisav Mašić čestitao je krsnu slavu svim građanima, poželio im zdravlje, sreću i porodično blagostanje. Načelnik je istakao da na ovaj dan svi građani Foče i rukovodstvo opštine pored molitvenog dijela želi da unaprijedi saradnju sa prijateljima i prijateljskim opštinama.

Opština Foča praznuje Prenos moštiju Svetog oca Nikolaja kao svoje krsno ime od 1993. godine.