Cilj ostvaren, obezbijeđen opstanak

04.06.2013.

Darko Nestorović

FOČA – Iza fudbalera Sutjeske je jedna od najslabijih sezona od kada su članovi prvoligaškog karavana Republike Srpske.

Nakon što je pred start nedavno završenog šampionata najavljivana borba za najviši plasman, sve je tokom prvenstva krenulo u kontra smjeru, pa su Fočaci u posljednjem momentu izborili opstanak. Izabranici Darka Nestorovića zauzeli su 11. poziciju na tabeli sa 31 osvojenim bodom, ostvarili su osam pobeda, sedam puta su igrali neriješeno i 11 puta su poraženi.

– Preuzeo sam Sutjesku u 6. kolu kada je ekipa na saldu imala samo pet osvojenih bodova. Zaista je bilo teško zaustaviti brod koji tone. Imali smo dosta problema sa igračkim kadrom, uz to su nas pratile povrede i suspenzije i morali smo da se prestrojavamo u hodu – ističe Nestorović.

Sutjeska je prvi dio prvenstva završila na istoj poziciji koju je osvojila na kraju sezone, zimsku pauzu su dočekali sa 12 mršavih bodova. Fočaci su imali samo dva boda više od posljednje ekipe na tabeli i slijedila je grčevita borba za opstanak.

– Odradili smo kvalitetne pripreme, doveli smo i pojačanja koja su nam bila potrebna i u proljećnim okršajima Sutjeska je pokazala da se može ravnopravno nositi sa svim članovima elite Srpske. Naša odbrana je bila među najboljim u ligi. U 26 kola primili smo 21 pogoda, od toga u drugom dijelu prvenstva samo četiri. Škripalo je u napadu, postigli smo 26 golova, ali s obzirom na jesenju polusezonu kada smo dali 10, a primili 17 pogodaka, učinak je bio znatno popravljen – analizira Nestorović.

Na kraju je najbitnije da je ostvaren opstanak, iako su mnogi na polusezonu Sutjesku vidjeli u nižem rangu.

– Zaista je bila teška situacija. Pogled na tabelu u zimskoj pauzi svrstavao nas je među glavne kandidate za napuštanje lige, uz to i raspored nam nije bio na ruku. Ipak, igrači su bili na visini zadatka, sve što smo pred njih postavili maksimalno su odradili. Njima pripadaju sve zasluge za ostvarene ciljeve. Naravno da moramo pomenuti i da smo imali veliku podršku Uprave kluba na čelu sa predsjednikom Milošem Lazovićem, a naročito vjerne navijače koji su nas maksimalno bodrili i nisu nas ostavili na cjedilu kad je bilo najteže – zaključio je strateg Sutjeske Darko Nestorović.