Vožnja brodom od Bajine Bašte do Višegrada

15.06.2013.

Vožnja brodom od Bajine Bašte do Višegrada

VIŠEGRAD – Promotivna vožnja turističkim brodom “Perućac” od Bajine Bašte do Višegrada akumulacionim jezerom bajinobaštanske hidroelektrane, dugim 54 kilometra, danas je organizovala Turistička organizacija “Tara grin” za novinare iz Republike Srpske i Srbije.

Direktor “Tara grina” Branko Čigoja istakao je, da će se ubuduće za turiste koji budu na Perućcu boravili, jednom u sedam dana u toku sezone organizovati ovakva vožnja.

“Dugo smo se pripremali za ovaj projekat, ali se nadam da ćemo ga ove godine uspešno realizovati, jer već imamo dosta zainteresovanih turista iz Rusije, Srbije i drugih krajeva”, rekao je Čigoja.

Vožnja brodom od Bajine Bašte do Višegrada

On je za sljedeću godinu najavio da će ovi sadržaji biti upotpunjeni zatvaranjem prstena Višegrad, Andrićgrad, Šarganska osmica, Mokra Gora, Kremna, Bajna Bašta, Tara, Perućac.

“Na taj način će turistima biti na raspolaganju i vožnja brodom, zatim vozom `ćirom` i autobusom”, rekao je Čigoja.

Prema njegovim riječima, posebnu ulogu u ovoj ponudi imaće Andrićgrad, koji gradi režiser Emir Kusturica.

Ovoj interesantnoj promotivnoj vožnji kanjonom Drine prisustvovali su i predstavnici nekoliko turističkih organizacija iz Srbije koje već imaju u planu da u ponudu uvrste ovo krstarenje, jer, kako kažu, broj zainteresovanih turista se stalno povećava.

Nakon dolaska u Višegrad novinari i gosti su obišli most Mehmed paše Sokolovića i Andrićgrad.