3D projekcije u Rogatici

10.07.2013.

ROGATICA – U srijedu, 17.07.2013. godine, u kino-sali Centra za kulturu u Rogatici prikazuju se 3D filmovi “Svjetski rat Z“ i “Čudovišta sa univerziteta“.

Cijena ulaznice je 4 KM.

 

Čudovišta sa univerziteta [18:30]

Film-Monsters University

IZVORNO IME: Monsters University
REŽIJA: Dan Scanlon
ULOGE: John Goodman…James P. Sullivan / ‘Sulley’ (voice), Billy Crystal…Mike Wazowski (voice), Steve Buscemi…Randall Boggs / ‘Randy’ (voice)
ŽANR: Animirani, Porodični, Komedija
TRAJANJE: 110
GODINA: 2013

SADRŽAJ FILMA:

Još otkad je bio mali monstrum, Majk Vazovski (glas mu daje Bili Kristal) je sanjao o tome da postane Strašitelj, i vrlo dobro zna da najbolji strašitelji dolaze sa Univerziteta za Monstrume. Ali već od prvog semestra na ovom univerzitetu, Majkovi planovi će se poremetiti jer će ukrstiti puteve sa velikom „facom“ Džejmsom P. Salivanom, „Salijem“, rođenim Strašiteljem. Zbog njihovog preteranog takmičarskog duha, obojica će biti izbačeni sa elitnog programa za strašitelje.Ono što je još gore, shvatiće da će morati da rade zajedno, uz čitav dijapazon čudnih i neprilagođenih monstruma, kako bi popravili ovu situaciju.

 

Svjetski rat Z [21:00]

Film-Svjetski rat Z

IZVORNO IME: World War Z
REŽIJA: Marc Forster
ULOGE: Brad Pitt, Matthew Fox, Mireille Enos
ŽANR: akcija, horor, drama, SF
GODINA: 2013

SADRŽAJ FILMA:

Marc Forster (007 – Zrno utjehe, Finding Neverland) donosi najiščekivaniju ekranizaciju godine i pomjera granice žanra. Svjetski rat Z netipičan je film ove tematike, koji je nastao na jako hvaljenoj istoimenoj knjizi. Priča se vrti oko epidemije čudne bolesti, koja pretvara velik dio svjetske populacije u opasne nametnike koji jednostavno ne žele umrijeti. Ono što knjigu, a nadamo se i film, odvaja od ostatka sličnih priča je politička komponenta. Naime, mjesto radnje ovog puta nije jedno malo mjesto, izolirani New York ili neka usamljena ulica, već cijeli svijet. Film Svjetski rat Z je jedan od najiščekivanijih u 2013., a u naslovnu ulogu tumači Brad Pitt. Kreatori filma nisu previše odstupali od vrhunske knjige tako da ćemo zasigurno gledati film koji diže cijeli žanr na potpuno novi nivo.