Darjan Matović golman Javora

28.07.2013.

Darjan Matović

FOČA – Jutros se Nikola Mojović dogovorio sa crnogorskom Zetom, a danas popodne Sutjeska je ostala i bez prvog golmana. Darjan Matović novi je član srbijanskog prvoligaša Javora!

Najbolji golman RS u protekloj sezoni u Ivanjicu je otišao prije samo pet dana i uspio da se nametne treneru Bogićeviću i Upravi Javora odličnim odbranama u prijateljskim mečevima protiv Kolubare u Ivanjici i sinoć protiv Radničkog iz Niša na Zlatiboru (3:0 za Javor). Danas su mu ponudili odlične uslove i Matović se ni jednog trenutka nije premišljao – od sljedeće sezone stajaće na golu Javora.

Ugovor bi trebao da bude potpisan u narednih par dana. Za sada znamo da će vatreno krštenje u novom dresu ovaj sjajni golman imati protiv Crvene Zvezde, sa kojom Javor u Ivanjici otvara sezonu Jelen Super lige 10. avgusta.

Njegovim odlaskom, Sutjeska je sigurno mnogo izgubila, ali ne sumnjamo da će Uprava kluba i stručni štab na čelu sa trenerom Raševićem pronaći adekvatnu zamjenu za golmana koji je u prošloj sezoni primio najmanje golova u Prvoj ligi RS.

Darjanu Matoviću želimo mnogo sreće i dobrih odbrana u novom klubu.