Drugi dan na Kampu prijateljstva

06.07.2013.

Kamp prijateljstva 2013

FOČA – U NP Sutjeska/Tjentište u petak, 05.07.2013. otvoren je treći po redu „Kamp prijateljstva“. Prema programu prve večeri mladi su uživali u koncertu popularnog regionalnog benda „Letu štuke“, čijem nastupu je prethodio koncert predgrupe – banjalučkog benda „Tupas mene“. Pored učesnika „Kampa prijateljstva“, koncertima su prisustvovali i mladi ljudi iz Foče i drugih opština u blizini NP Sutjeska, za koje je bio organizovan prevoz.

Kamp prijateljstva 2013

Drugog dana, ove manifestacije program je počeo sa interesantnom panel diskusijom na temu „Održivi razvoj, ekologija i zaštita životne sredine“, kojoj su kao panelisti prisustvovali Rambo Amadeus, poznati muzičar, UNICEF-ov ambasador dobre volje i veliki promoter zaštite životne sredine i održivog razvoja; Prof.dr Gordana Đurić, direktor instituta za genetičke resurse, narodni poslanik u NSRS i prof. na Poljoprivrednom fakultetu u BL; Srebrenka Golić, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju i prof.dr Goran Trbić, sa PMF u Banjaluci. Sam panel privukao je veliku pažnju mladih na kampu, koji su aktivno učestvovali u diskusijama, iznosili svoje stavove, ali i tražili odgovore od nadležnih na pitanja kako zaštite životne sredine, tako i samog održivog razvoja u NP Sutjeska.

Kamp prijateljstva 2013

Drugi dan programa „Kampa prijateljstva“ nastavlja se, sportsko-rekreativnim sadržajima, raftingom i planinarenjem za učesnike, a potom su na programu predstava mladih glumaca Akademije dramskih umjetnosti u BL i koncert poznatog muzičara i ovogodišenjeg prijatelja „Kampa prijateljstva“, Ramba Amadeusa.