Predstavnici austrijske ambasade posjetili Rogaticu

17.07.2013.

Austrijski ambasadar u Rogatici

ROGATICA – Trgovinski savjetnik austrijske Ambasade Sigmund Nemeti i projekt menadžer Razija Hamidović boravili su u radnoj posjeti opštini Rogatica.

Razgovarali su sa načenikom Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Darkom Novakoviće i njegovim saradnicima. Gosti su se interesovali za ovdašnje privredne potencijale i mogućnost saradnje rogatičkih preduzeća sa Austrijskim firmama. Predstavnici Ambasade Austrije posebno interesovanje pokazali su za korištenje izvora obnovljiive energije i upravljanje otpadom na ekološki prihvatljiv način.

U narednom periodu iz Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Rogatica biće dostavljeni podaci koje su gosti tražili, a koji će biti orjentiri austrijskim firmama za eventualni poslovni angažman. Ono što je, takođe, rezultat sastanka jeste i to da će se podaci o rogatičkim preduzećima, oblastima njihovog rada i kontaktima naći na sajtu Trgovinske komore Austrije, čime će postati dostupni austrijskim firmama koje redovno posjećuju ovu stranicu.