Pripreme za “IX Football friends – Foča 2013”

09.07.2013.

Football Friends 2013 Foča

Fudbalska mladost Evrope u Foči

FOČA – Ovogodišnje 9. izdanje Međunarodnog turnira „Football friends – Foča 2013“ koji će se održati od 26. do 28 jula imaće posebnu dimenziju.

U takmičarskom dijelu će u kategoriji U-17 učestvovati osam ekipa: engleski Svonsi, Breda iz Holandije, beogradska Crvena Zvezda, Budućnost iz Podgorice, ljubljanska Olimpija, kragujevački Radnički, Željezničar iz Sarajeva i domačin Sutjeska.

Osim turnira kadetskih ekipa organizatori su se potrudili za bogat kulturno-zabavni program a poznati gosti će učestvovati na okruglom stolu koji će se baviti fudbalskom aktuelnom tematikom.

Prema riječima predsjednika organizacionog odbora i načelnika opštine Foča Radisava Mašića kordinacija sa predsjednikom asocijacije Football friends Zoranom Avramovićem koji vodi sve aktivnosti i dogovore sa gostujućim ekipama je sasvim korektna i na najvišem nivou.

– “Definitivno su svi učesnici i pismenim putem potvrdili svoj dolazak pa će po imenima klubova koji stižu na ovaj turnir biti jedan od boljih. Što se tiče organizacije želimo da zadržimo nivo koji je ovaj za prestižni sportski događaj imao u proteklom periodu. Uz kvalitetne ekipe kao gosti Football friendsa u Foči će se pojaviti zvučna sportska i fudbalska imena Dragan Džajić, Vanja Grbić, Ivica Osim… kao i istaknuti fočanski fudbaleri koji su pronijeli slavu svoga grada i Sutjeske nastupajući za najeminentnije svjetske i evropske klubove Radmilo Mihajlović, Braća Rade i Zoran Paprica, Mladen Furtula, Miloš Nedić…” – istakao je Mašić.

Organizatori 9. Football friendsa Foča 2013 su Asocijacija Football friends Beograd, Opština Foča i Fudbalski klub Sutjeska.