Foča se predstavlja na „Danima Hercegovine“

07.08.2013.

Dani Hercegovine

FOČA – Dani Hercegovine je konferencija koja će se po prvi put organizovati od 15. do 18. avgusta 2013. godine. Domaćini i nosioci inicijative za pokretanje i organizovanje Konferencije su opštine iz Istočne Hercegovine i Podrinja Bileća, Berkovići, Čajniče, Foča, Gacko, Novo Goražde, Istočni Mostar, Kalinovnik, Ljubinje, Nevesinje, Rogatica, Rudo, Trebinje i Višegrad. Svečano otvaranje konferencije je zakazano za 15. avgust u 19 časova, u Domu kulture u Trebinju.

U toku zvaničnog otvaranja učesnicima će se obratiti Prof. dr Jovo Ateljević, Miroslav Majkl Đorđević putem video linka, koji je osnivač i predsjednik „Kongresa srpskog ujedinjenja”, kao i osnivač i predsjednik Zadužbine „Studenica”, Dušan Vasiljević, osnivač Auzenker farme i dobitnik ordena Svetog Save I stepena, zatim Nada Jovanović, direktorica Turističke organizacije Republike Srpske, glumac Branislav Lečić, košarkaš Predrag Danilović i gradonačelnik Trebinja, Slavko Vučurević.

Osnovna zamisao Konferencije jeste godišnje okupljanje svih koji vole Hercegovinu i onih koji u njoj vide mogućnost za poslovne aktivnosti i sigurno investiranje kroz razne vrste partnerstva i individualnog ulaganja. Opština Foča će u toku konferencije predstaviti svoje privredne i turističke potencijale, kroz prezentacije koje će se održati u petak, 16. avgusta, rekla je zamjenik načelnika opštine, Radenka Srndović.

– „Konferencija podrazumijeva održavanje i prezentaciju potencijala 14 opština i organizatori Konferencije će kroz svoje turističke organizacije i odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti predstaviti svoje projekte i svoju prezentaciju opštine. To će učiniti i opština Foča i po planu i programu Konferencije imaćemo prezentaciju Turističke organizacije i Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine. Predstaviće se privreda i privredne djelatnosti opštine a kada je u pitanju turizam prezentovaće se ukupni potencijal opštine sa akcentom na Nacionalni park „Sutjeska“, rafting, pješčane piramide i kompletna turistička ponuda sa svim sadržajima“ – istakla je Srndovićeva.

Opštinu Foča na Konferenciji „Dani Hercegovine“ predstavljaće načelnik opštine Radisav Mašić, zamjenik načelnika Radenka Srndović, načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Foča, Igor Ćurčić i direktor Turističke organizacije Foča Ljeposava Đajić.

Mjesto održavanja ključnih događaja konferencije je Trebinje, dok su u ostalim mjestima planirani manji događaji i organizovane posjete. Konferencija se završava 18. avgusta Nevesinjskom olimpijadom.