KUD „Foča“ nastupao u Baru

04.08.2013.

KUD Foča u Baru

FOČA – Dječiji ansambli KUD-a „Foča“ protekle sedmice boravili su na Crnogorskom primorju, u mjestu Buljarice, nadomak Petrovca. Sa njima u kampu je boravilo još 70 mališana iz KUD-a „Šumadija“ iz Gornjeg Milanovca.

Pet dana zajedničkog boravka protekao je u aktivnim probama, gdje su mali folkloraši mogli da razmjene iskustva sa svojim drugarima iz Milanovca, te je to bila prilika da se bolje upoznaju i utvrde dosadašnju saradnju kao i da dogovore nove susrete i nastupe.

Ovakvi kampovi izuzetna su prilika za mališane da nastupaju pred mnogobrojom publikom, da se navikavaju na putovanja bez roditelja te da se lijepo provedu. Njihovi utisci govore o tome kako ima je bilo prelijepo na moru, te kako su ih oduševile igre drugih kulturno-umjetničkih društava sa kojima su nastupali u Baru.

Dječiji ansambli KUD-a Foča nastupali su u Baru na platou ispred hrama Svetog Jovana Vladimira, tako ovo putovanje nije podrazumijevalo samo boravak na plažama crnogorskog primorja, već aktivne probe u kampu „Mirko i Slavko“ u Buljaricama i nastupe, istakao je Marko Vasović rukovodilac dječijeg A ansambla.

-„Kamp je imao za cilj da animira djecu. Svaki dan smo imali probe, gimnastiku i kondicione treninge. Imali smo i značajan nastup u Baru, gdje nas je pozvao domaćin KUD „Sveti Jovan Vladimir“ i sa njima planiramo da uspostavimo saradnju i organizujemo njihov dolazak u naš grad“ – istakao je Vasović.

Pored KUD-a domaćina i KUD-a „Foča“ u Baru su još nastupali i KUD „Stara Budva“ iz Budve, KUD „Šumadija“ iz Gornjeg Milanovca i KUD „Grba“ iz Nikšića. Mnogobrojna publika i ovaj put je vidjela raznovrsne igre i raznih dijelova Srbije i Crne Gore.

Nakon ovog putovanja, iz KUD-a „Foča“ najavljuju još druženja mladih folkloraša a aktivne probe počinju početkom nove školske godine u septembu.